‘KES NAIK DI KELANTAN,SIAPA DIPERSALAHKAN? – Ini lah persoalan yang bermain di fikiran salah seorang yang telah ditemuramah.

Isu ini mula disuarakan oleh rakyat mengikut fakta,apabila PKP 3.0 diperketatkan.Mengikut rata rata yang ditemuramah,mereka bertanya mengapa tidak terus FULL lockdown?Sedangkan angka telah mencecah 9020ribu Kes hari ini dicatat dikelantan.

30% kajian mengatakan ini adalah kesilapan rakyat sendiri tidak menjaga SOP,TETAPI 70% Mengatakan ini kesilapan kerajaan sendiri kerana sudah tahu angka naik tetapi tidak lagi FULL LOCKDOWN.masih lagi berkeliaran dan kedai2 juga masih dibuka tidak seperti PKP awal tahun 2020.

Rata rata meluahkan rasa tidak puas hati dan minta kerajaan kaji dari semua segi aspek,dan tidak memilih “bulu” .SOP sudah pun diikuti,tetapi kes semakin meningkat.Apabila ditanya oleh media adakah mereka menyalahkan kerajaan?? “YA ! sebab mereka tidak mengkaji sebetul betulnya,Malah ada yang menyalahkan MKN dimana pusat perjudian di GENTING HIGHLAND tidak diambil tindakan kerana MKN memberi kenyataan tidak mengetahui hal itu.

Yang terakhir sekali,isu berkenaan dengan pusat saringan di stadium Muhammad .Apabila ditanya isu apakah yang dipertikaikan?? Menurut seorang mekanik ini jawapanya ” Bro tengok ramai yang datang,kerusi tidak di sanitize ,orang bersilih ganti duduk ditempat yang sama ! Bro rasa dalam ramai2 orang semua negatif Covid ke ? SOP ape???RAKYAT dah ikut SOP PAKAI MASK dua lapis jaga jarak,TAPI adakah pihak kerajaan kaji dan turun padang sendiri tengok SOP yang mereka sendiri tetapkan,rakyat terus menerus di kompaun sampai tinggal rm1 dah dalam poket??” – luah beliau terhadap wakil media kami.

“Kes Di Kelantan meningkat mendadak sebab,you tengok sendiri la! pusat kuarantin pesakit bersilih ganti,dan berjangkit pula pada yang hampir sembuh! “- luahan oleh seorang pakcik berumur 63tahun apabila ditemuramah.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.